Hanuman chalisa lyrics in Hindi , English , Punjabi and Tamil

Hanuman Chalisa - Hanuman Chalisa Lyrics
Hanuman Chalisa - Hanuman Chalisa 


हनुमान चालीसा का महत्व - हिन्दू धर्म में चालीसा का बहुत ज़्यादा महत्व है, हनुमान चालीसा को महान राम भक्त और कवि श्री तुलसी दास जी ने लिखा था । हनुमान जी को वीरता, भक्ति और साहस का प्रतीक माना जाता है। शिवजी के रुद्रावतार हनुमान जी को बजरंग बली, पवनपुत्र, मारुती नंदन, केसरी आदि नामों से उनके भक्त उनको याद करते है। हिन्दू धर्म में मान्यता है कि हनुमान जी अजर-अमर हैं।



यह भी मन जाता है के हनुमान चालीसा का पाठ मंगलवार के दिन सात बार , ग्यारह बार या फिर एक सौ आठ बार करने से मनुष्य के सभी भय दूर होते हैं और सभी कामों में सफलता मिलती है। हनुमान जी की साधना में तुलसी दास रचित "हनुमान चालीसा" को बेहद प्रभावशाली माना गया है।



Hanuman Chalisa - Hanuman Chalisa Lyrics in Hindi


दोहा : श्री गुरु चरण सरोज रज, निज मन मुकुरु सुधारि।

बरनऊँ रघुवर बिमल जसु, जो दायकु फल चारि।



बुद्धिहीन तनु जानिके, सुमिरो पवन-कुमार।
बल बुद्धि विद्या देहु मोहिं, हरहु कलेश विकार

जय हनुमान ज्ञान गुण सागर, 
जय कपीस तिहुँ लोक उजागर ॥1॥

राम दूत अतुलित बलधामा, 
अंजनी पुत्र पवन सुत नामा ॥2॥

महावीर विक्रम बजरंगी,
 कुमति निवार सुमति के संगी ॥3॥

कंचन बरन बिराज सुबेसा , 
कानन कुण्डल कुंचित केसा ॥4॥

हाथ ब्रज और ध्वजा विराजे, 
काँधे मूँज जनेऊ साजै ॥5॥

शंकर सुवन केसरी नंदन, 
तेज प्रताप महा जग वंदन ॥6॥

विद्यावान गुणी अति चातुर, 
रान काज करिबे को आतुर ॥7॥

प्रभु चरित्र सुनिबे को रसिया, 
राम लखन सीता मन बसिया ॥8॥

सूक्ष्म रूप धरि सियहिं दिखावा, 
बिकट रूप धरि लंक जरावा ॥9॥

भीम रूप धरि असुर संहारे, 
रामचन्द्र के काज संवारे ॥10॥

लाय सजीवन लखन जियाये, 
श्री रघुवीर हरषि उर लाये ॥11॥

रघुपति कीन्हीं बहुत बड़ाई,
 तुम मम प्रिय भरत सम भाई ॥12॥

सहस बदन तुम्हरो जस गावैं, 
अस कहि श्री पति कंठ लगावैं ॥13॥

सनकादिक ब्रह्मादि मुनीसा, नारद, 
सारद सहित अहीसा ॥14॥

जम कुबेर दिगपाल जहाँ ते, 
कबि कोबिद कहि सके कहाँ ते ॥15॥

तुम उपकार सुग्रीवहि कीन्हा,
 राम मिलाय राजपद दीन्हा ॥16॥

तुम्हरो मंत्र विभीषण माना,
 लंकेस्वर भए सब जग जाना ॥17॥

जुग सहस्त्र जोजन पर भानू,
 लील्यो ताहि मधुर फल जानू ॥18॥

प्रभु मुद्रिका मेलि मुख माहि,
 जलधि लांघि गये अचरज नाहीं ॥19॥

दुर्गम काज जगत के जेते, 
सुगम अनुग्रह तुम्हरे तेते ॥20॥

राम दुआरे तुम रखवारे,
 होत न आज्ञा बिनु पैसा रे ॥21॥

सब सुख लहै तुम्हारी सरना,
 तुम रक्षक काहू को डरना ॥22॥

आपन तेज सम्हारो आपै, 
तीनों लोक हाँक ते काँपै ॥23॥

भूत पिशाच निकट नहिं आवै,
 महावीर जब नाम सुनावै ॥24॥

नासै रोग हरै सब पीरा, 
जपत निरंतर हनुमत बीरा ॥25॥

संकट तें हनुमान छुड़ावै, 
मन क्रम बचन ध्यान जो लावै ॥26॥

सब पर राम तपस्वी राजा,
 तिनके काज सकल तुम साजा ॥27॥

और मनोरथ जो कोइ लावै,
 सोई अमित जीवन फल पावै ॥28॥

चारों जुग परताप तुम्हारा, 
है परसिद्ध जगत उजियारा ॥29॥

साधु सन्त के तुम रखवारे,
 असुर निकंदन राम दुलारे ॥30॥

अष्ट सिद्धि नौ निधि के दाता , 
अस बर दीन जानकी माता ॥31॥

राम रसायन तुम्हरे पासा, 
सदा रहो रघुपति के दासा ॥32॥

तुम्हरे भजन राम को पावै, 
जनम जनम के दुख बिसरावै ॥33॥

अन्त काल रघुबर पुर जाई,  
जहाँ जन्म हरि भक्त कहाई ॥34॥

और देवता चित न धरई, 
हनुमत सेई सर्व सुख करई ॥35॥

संकट कटै मिटै सब पीरा, 
जो सुमिरै हनुमत बलबीरा ॥36॥

जय जय जय हनुमान गोसाईं, 
कृपा करहु गुरु देव की नाई ॥37॥

जो सत बार पाठ कर कोई,
 छुटहि बँदि महा सुख होई ॥38॥

जो यह पढ़ै हनुमान चालीसा, 
होय सिद्धि साखी गौरीसा ॥39॥

तुलसीदास सदा हरि चेरा, 
कीजै नाथ हृदय मँह डेरा ॥40॥

दोहा : पवन तनय संकट हरन, मंगल मूरति रूप।
राम लखन सीता सहित, हृदय बसहु सुरभुप॥

Hanuman Chalisa - Hanuman Chalisa Lyrics in English

Shri Guru Charan Saroj Raj
Nij mane mukure sudhar
Varnao Raghuvar Vimal Jasu
Jo dayaku phal char

After cleansing the mirror of my mind with the pollen 
dust of holy Guru's Lotus feet. I Profess the pure, 
untainted glory of Shri Raghuvar which bestows the four- 
fold fruits of life.(Dharma, Artha, Kama and Moksha).

Budhi Hin Tanu Janike
Sumirau Pavan Kumar
Bal budhi Vidya dehu mohe
Harahu Kalesa Vikar

Fully aware of the deficiency of my intelligence, 
concentrate my attention on Pavan Kumar and humbly 
ask for strength, intelligence and true knowledge to 
relieve me of all blemishes, causing pain.

Jai Hanuman gyan gun sagar
Jai Kapis tihun lok ujagar

Victory to thee, O'Hanuman! Ocean of Wisdom-All
hail to you O'Kapisa! (fountain-head of power,wisdom
and Shiva-Shakti) You illuminate all the three worlds (Entire cosmos) with your glory.

Ram doot atulit bal dhama
Anjani-putra Pavan sut nama

You are the divine messenger of Shri Ram. The
repository of immeasurable strength, though known
only as Son of Pavan (Wind), born of Anjani.

Mahavir Vikram Bajrangi
Kumati nivar sumati Ke sangi

With Limbs as sturdy as Vajra (The mace of God Indra)
you are valiant and brave. On you attends good Sense
and Wisdom. You dispel the darkness of evil thoughts

Kanchan varan viraj subesa
Kanan Kundal Kunchit Kesa

Your physique is beautiful golden coloured and your dress
is pretty. You wear ear rings and have long curly hair.

Hath Vajra Aur Dhuvaje Viraje
Kandhe moonj janehu sajai

You carry in your hand a lightening bolt along with a victory
(kesari) flag and wear the sacred thread on your shoulder.

Sankar suvan kesri Nandan
Tej pratap maha jag vandan

As a descendant of Lord Sankar, you are a comfort and pride
of Shri Kesari. With the lustre of your Vast Sway, you are
propitiated all over the universe.

Vidyavan guni ati chatur
Ram kaj karibe ko aatur

You are the repository of learning, virtuous and fully accom-
plished, always keen to carry out the behest's of Shri Ram.

Prabu charitra sunibe ko rasiya
Ram Lakhan Sita man Basiya

You are an ardent listener, always so keen to listen to the
narration of Shri Ram's Life Stories. Your heart is filled with
 what Shri Ram stood for. You therefore always dwell in
 the hearts of Shri Ram, Lakshman and Sita.


Sukshma roop dhari Siyahi dikhava
Vikat roop dhari lanka jarava

You appeared before Sita in a Diminutive form and spoke to
her in humility. You assumed an awesome form and struck
terror by setting Lanka on fire.

Bhima roop dhari asur sanghare
Ramachandra ke kaj sanvare

With over-whelming might you destroyed the Asuras
(demons) and performed all tasks assigned to you by Shri Ram with great skill.


Laye Sanjivan Lakhan Jiyaye
Shri Raghuvir Harashi ur laye

You brought Sanjivan (A herb that revives life) and restored
Lakshman back to life, Shri Raghuvir (Shri Ram) cheerfully
embraced you with his heart full of joy.

Raghupati Kinhi bahut badai
Tum mam priye Bharat-hi sam bhai

Shri Raghupati (Shri Ram) lustily extolled your excellence and
said: "You are as dear to me as my own brother Bharat."

Sahas badan tumharo yash gaave
Us kahi Shripati kanth lagaave

Thousands of living beings are chanting hymns of your glories;
saying thus, Shri Ram warmly hugged him (Shri Hanuman).

Sankadik Brahmadi Muneesa
Narad Sarad sahit Aheesa

When prophets like Sanka, even the Sage like Lord Brahma,
the great hermit Narad himself, Goddess Saraswati and Ahisha
(one of immeasurable dimensions).


Yam Kuber Digpal Jahan te
Kavi kovid kahi sake kahan te

Even Yamraj (God of Death) Kuber (God of Wealth) and the
Digpals (deputies guarding the four corners of the Universe)
have been vying with one another in offering homage to your glories. How then, can a mere poet give adequate expression of your super excellence.

Tum upkar Sugreevahin keenha
Ram milaye rajpad deenha
Tumharo mantra Vibheeshan mana
Lankeshwar Bhaye Sub jag jana

You rendered a great service to Sugriv. You united him with 
Shri Ram and he installed him on the Royal Throne. By heeding 
your advice, Vibhishan became Lord of Lanka. This is known 
all over the Universe.

Yug sahastra jojan par Bhanu
Leelyo tahi madhur phal janu

On your own you dashed upon the Sun, which is at a fabulous
distance of thousands of miles, thinking it to be a sweet
luscious fruit.


Prabhu mudrika meli mukh mahee
Jaladhi langhi gaye achraj nahee

Carrying the Lord's Signet Ring in your mouth, there is
hardly any wonder that you easily leapt across the ocean.

Durgaam kaj jagat ke jete
Sugam anugraha tumhre tete

The burden of all difficult tasks of the world become light
with your kind grace.

Ram dware tum rakhvare,
Hoat na agya binu paisare

You are the sentry at the door of Shri Ram's Divine Abode.
No one can enter it without your permission,

Sub sukh lahai tumhari sarna
Tum rakshak kahu ko dar na

All comforts of the world lie at your feet. The devotees enjoy all
divine pleasures and feel fearless under your benign Protection.


Aapan tej samharo aapai
Teenhon lok hank te kanpai

You alone are befitted to carry your own splendid valour. All the
three worlds (entire universe) tremor at your thunderous call.

Bhoot pisach Nikat nahin aavai
Mahavir jab naam sunavai

All the ghosts, demons and evil forces keep away, with the
sheer mention of your great name, O'Mahaveer!!

Nase rog harai sab peera
Japat nirantar Hanumant beera

All diseases, pain and suffering disappear on reciting regularly
Shri Hanuman's holy name.

Sankat se Hanuman chudavai
Man Karam Vachan dyan jo lavai

Those who remember Shri Hanuman in thought, words and deeds
with Sincerity and Faith, are rescued from all crises in life.


Sub par Ram tapasvee raja
Tin ke kaj sakal Tum saja

All who hail, worship and have faith in Shri Ram as the Supreme
Lord and the king of penance. You make all their difficult tasks
very easy.


Aur manorath jo koi lavai
Sohi amit jeevan phal pavai

Whosoever comes to you for fulfillment of any desire with faith
and sincerity, Will he alone secure the imperishable fruit of human life.

Charon Yug partap tumhara
Hai persidh jagat ujiyara

All through the four ages your magnificent glory is acclaimed far
and wide. Your fame is Radiantly acclaimed all over the Cosmos.

Sadhu Sant ke tum Rakhware
Asur nikandan Ram dulhare

You are Saviour and the guardian angel of Saints and Sages and
destroy all Demons. You are the angelic darling of Shri Ram.


Ashta sidhi nav nidhi ke dhata
Us var deen Janki mata

You can grant to any one, any yogic power of Eight Siddhis
(power to become light and heavy at will) and Nine Nidhis
(Riches,comfort,power,prestige,fame,sweet relationship etc.) This boon has been conferred upon you by Mother Janki.


Ram rasayan tumhare pasa
Sada raho Raghupati ke dasa

You possess the power of devotion to Shri Ram. In all rebirths
you will always remain Shri Raghupati's most dedicated disciple.


Tumhare bhajan Ram ko pavai
Janam janam ke dukh bisravai

Through hymns sung in devotion to you, one can find Shri Ram
and become free from sufferings of several births.

Anth kaal Raghuvir pur jayee
Jahan janam Hari-Bakht Kahayee

If at the time of death one enters the Divine Abode of Shri Ram,
thereafter in all future births he is born as the Lord's devotee.

Aur Devta Chit na dharehi
Hanumanth se hi sarve sukh karehi

One need not entertain any other deity for Propitiation, as
devotion of Shri Hanuman alone can give all happiness.

Sankat kate mite sab peera
Jo sumirai Hanumat Balbeera

One is freed from all the sufferings and ill fated contingencies of
rebirths in the world. One who adores and remembers Shri Hanuman.

Jai Jai Jai Hanuman Gosahin
Kripa Karahu Gurudev ki nyahin

Hail, Hail, Hail, Shri Hanuman, Lord of senses. Let your victory
over the evil be firm and final. Bless me in the capacity as my
supreme guru (teacher).

Jo sat bar path kare kohi
Chutehi bandhi maha sukh hohi

One who recites Chalisa one hundred times, becomes free from the
bondage of life and death and enjoys the highest bliss at last.

Jo yah padhe Hanuman Chalisa
Hoye siddhi sakhi Gaureesa

All those who recite Hanuman Chalisa (The forty Chaupais)
regularly are sure to be benedicted. Such is the evidence of no less a
witness as Bhagwan Sankar


Tulsidas sada hari chera
Keejai Das Hrdaye mein dera

Tulsidas as a bonded slave of the Divine Master, stays perpetually at
his feet, he prays "Oh Lord! You enshrine within my heart & soul."


Pavantnai sankat haran,
Mangal murti roop.
Ram Lakhan Sita sahit,
Hrdaye basahu sur bhoop.

Oh! conqueror of the Wind, Destroyer of all miseries, you are a
symbol of Auspiciousness.
Along with Shri Ram, Lakshman and Sita, reside in my heart.
Oh! King of Gods.


Hanuman Chalisa - Hanuman Chalisa Lyrics in Punjabi

ਸ਼੍ਰੀ ਹਨੁਮਾਨ ਚਾਲੀਸਾ
ਦੋਹਾ॥ ਸ੍ਰੀ ਗੁਰੂ ਚਰਣ ਸਰੋਜ ਰਜ, ਨਿਜ ਮਨ ਮੁਕੁਰ ਸੁਧਾਰ |
 ਬਰਨੌ ਰਘੁਵਰ ਬਿਮਲ ਜਸੁ , ਜੋ ਦਾਯਕ ਫਲ ਚਾਰਿ ॥
 ਬੁਧਿਹੀਨ ਤਨੁ ਜਾਨਿ ਕੇ , ਸੁਮਿਰੈ ਪਵਨ ਕੁਮਾਰ |
 ਬਲ ਬੁਧਿ ਵਿਦਯਾ ਦੇਹੁ ਮੋਹਿ ਹਰਹੁ ਕਲੇਸ਼ ਵਿਕਾਰ ॥
ਚੌਪਾਈ॥

ਜਯ ਹਨੁਮਾਨ ਗਿਆਨ ਗੁਨ ਸਾਗਰ, ਜਯ ਕਪੀਸ ਤਿੰਹੁ ਲੋਕ ਉਜਾਗਰ |
ਰਾਮਦੂਤ ਅਤੁਲਿਤ ਬਲ ਧਾਮਾ ਅੰਜਨਿ ਪੁਤ੍ਰ ਪਵਨ ਸੁਤ ਨਾਮਾ ॥

ਮਹਾਬੀਰ ਬਿਕ੍ਰਮ ਬਜਰੰਗੀ ਭੁਮਤਿ ਨਿਵਾਰ ਸੁਮਤਿ ਕੇ ਸੰਗੀ |
 ਕੰਚਨ ਬਰਨ ਬਿਰਾਜ ਸੂਬੇ, ਕਾਨੂਨ ਕੁਡਲ ਭੰਚਿਤ ਕੇਸਾ ||

ਹਾਥ ਬ੍ਰਜ ਔ ਜਾ ਵਿਰਾਜੇ ਕਾਧੇ ਮੂੰਜ ਜਨੇਊ ਸਾਜੇ ॥
 ਸ਼ੰਕਰ ਸੁਵਨ ਕੇਸਰੀ ਨਨੂਨ ਤੇਜ ਪ੍ਰਤਾਪ ਮਹਾ ਜਗ ਬਨੂਨ ||

ਵਿਦਯਾਵਾਨ ਗੁਨੀ ਅਤਿ ਚਾਤੁਰ ਰਾਮ ਕਾਜ ਕਰਿਬੇ ਕੋ ਆਤੁਰ |
ਪ੍ਰਭੁ ਚਰਿਤ੍ਰ ਸੁਨਿਬੇ ਕੋ ਰਸਿਯਾ ਰਾਮਲਖਨ ਸੀਤਾ ਮਨ ਬਸਿਯਾ ॥

ਸੂਕਸ਼ਮ ਰੂਪ ਧਰਿ ਸਿਯਹਿ ਦਿਖਾਵਾ ਬਿਕਟ ਰੂਪ ਧਰਿ ਲੰਕ ਜਰਾਵਾ ॥
ਭੀਮ ਰੂਪ ਧਰਿ ਅਸੁਰ ਸੰਹਾਰੇ ਰਾਮਚ, ਕੇ ਕਾਜ ਸਵਾਰੇ ॥

ਲਾਯੇ ਸਜੀਵਨ ਲਖਨ ਜਿਯਾਯੇ ਸ੍ਰੀ ਰਘੁਬੀਰ ਹਰਸ਼ਿ ਉਰ ਲਾਯੇ |
ਰਘੁਪਤਿ ਕੀਨਿ ਬਹੁਤ ਬੜਾਈ ਤੁਮ ਮਮ ਪ੍ਰਿਯ ਭਰਤ ਸਮ ਭਾਈ ॥

ਸਹਸ ਬਦਨ ਤੁਮਰੋ ਜਸ ਗਾਵੇਂ ਅਸ ਕਹਿ ਸ੍ਰੀਪਤਿ ਕਣੂ ਲਗਾਵੇਂ |
ਸਨਕਾਦਿਕ ਮਾਦਿ ਮੁਨੀਸਾ ਨਾਰਦ ਸਾਰਦ ਸਹਿਤ ਅਹੀਸਾ ॥

ਜਮ ਕੁਬੇਰ ਦਿਗਪਾਲ ਕਹਾਂ ਤੇ ਕਬਿ ਕੋਬਿਦ ਕਹਿ ਸਕੇ ਕਹਾਂ ਤੇ |
 ਤੁਮ ਉਪਕਾਰ ਸੁਗ੍ਰੀਵਹਿੰ ਕੀਲ੍ਹਾ ਰਾਮ ਮਿਲਾਯ ਰਾਜ ਪਦ ਦੀਨਾ ॥

ਤੁਮਰੋ ਮਨ੍ਹ ਵਿਭੀਸ਼ਨ ਮਾਨਾ ਲੰਕੇਸ਼ੁਰ ਭਯੇ ਸਬ ਜਗ ਜਾਨਾ ।
ਜੁਗ ਸਹ ਜੋਜਨ ਪਰ ਭਾਨੁ ਲੀਲਯੋ ਤਾਹਿ ਮਧੁਰ ਫਲ ਜਾਨੁ ॥

ਪ੍ਰਭੁ ਮੁਦ੍ਰਿਕਾ ਮੇਲਿ ਮੁਖ ਮਾਹਿ ਜਲਧਿ ਲਾਂਘ ਗਯੇ ਅਚਰਜ ਨਾਹਿ ॥
ਦੁਰਮ ਕਾਜ ਜਗਤ ਕੇ ਜੇਤੇ ਸੁਗਮ ਅਨੁਹ ਤੁਰੇ ਤੇਤੇ ॥

ਰਾਮ ਦੁਵਾਰੇ ਤੁਮ ਰਖਵਾਰੇ ਹੋਤ ਨ ਆਗਿਆ ਬਿਨੁ ਪੈਸਾਰੇ |
ਸਬ ਸੁਖ ਲਹੇ ਤੁਮਾਰੀ ਸਰਨਾ ਤੁਮ ਰਸ਼ਕ ਕਾਦੋਂ ਕੋ ਡਰਨਾ ॥

| ਆਪਨ ਤੇਜ਼ ਸਮਾਰੋ ਆਪੇ ਤੀਨੋਂ ਲੋਕ ਹਾਂਕ ਤੇ ਕਾਪੇ |
ਭੂਤ ਪਿਸ਼ਾਚ ਨਿਕਟ ਨਹੀਂ ਆਵੇਂ ਮਹਾਬੀਰ ਜਬ ਨਾਮ ਸੁਨਾਵੇਂ ॥

ਨਾਸੇ ਰੋਗ ਹਰੇ ਸਬ ਪੀਰਾ ਜਪਤ ਨਿਰੰਤਰ ਹਨੁਮਤ ਬੀਰਾ ।
 ਸੰਕਟ ਤੇ ਹਨੁਮਾਨ ਛੁੜਾਵੇਂ ਮਨ ਕ੍ਰਮ ਬਚਨ ਧਯਾਨ ਜੋ ਲਾਵੇਂ ॥

ਸਬ ਪਰ ਰਾਮ ਤਪਸ਼ੀ ਰਾਜਾ ਤਿਨਕੇ ਕਾਜ ਸਕਲ ਤੁਮ ਸਾਜਾ ॥
 ਔਰ ਮਨੋਰਥ ਜੋ ਕੋਈ ਲਾਵੇ ਸੋਈ ਅਮਿਤ ਜੀਵਨ ਫਲ ਪਾਵੇ ॥

ਚਾਰੋਂ ਜੁਗ ਪਰਤਾਪ ਤੁਮਾਰਾ ਹੈ ਪਰਸਿਧ ਜਗਤ ਉਜਿਯਾਰਾ ॥
 ਸਾਧੂ ਸੰਤ ਕੇ ਤੁਮ ਰਖਵਾਰੇ। ਅਸੁਰ ਨਿਕੰਦਨ ਰਾਮ ਦੁਲਾਰੇ ॥

ਅਸ਼ੂ ਸਿਧਿ ਨੌ ਨਿਧਿ ਕੇ ਦਾਤਾ। ਅਸ ਬਰ ਦੀਨੁ ਜਾਨਕੀ ਮਾਤਾ
ਰਾਮ ਰਸਾਯਨ ਤੁਮਰੇ ਪਾਸਾ ਸਦਾ ਰਹੋ ਰਘੁਪਤਿ ਕੇ ਦਾਸਾ ॥

ਤੁਮਰੇ ਭਜਨ ਰਾਮ ਕੋ ਪਾਵੇਂ ਜਨਮ ਜਨਮ ਕੇ ਦੁਖ ਬਿਸਰਾਵੇਂ |
ਅਨੁ ਕਾਲ ਰਘੁਬਰ ਪੁਰ ਜਾਈ ਜਹਾਂ ਜਮ ਹਰਿ ਭਕੂ ਕਹਾਈ ||

ਔਰ ਦੇਵਤਾ ਚਿਤ੍ਰ ਨ ਧਰਈ ਹਨੁਮਤ ਸੇਈ ਸਰੂ ਸੁਖ ਕਰਈ |
ਸੰਕਟ ਕਟੇ ਮਿਟੇ ਸਬ ਪੀਰਾ ਜਪਤ ਨਿਰਨੂਰ ਹਨੁਮਤ ਬਲਬੀਰਾ ॥

ਜਯ ਜਯ ਜਯ ਹਨੁਮਾਨ ਗੋਸਾਈਂ ਕ੍ਰਿਪਾ ਕਰੋ ਗੁਰੁਦੇਵ ਕੀ ਨਾਈ |
ਜੋ ਸਤ ਬਾਰ ਪਾਠ ਕਰ ਕੋਈ ਛੂਟਈ ਬਨੂ ਮਹਾਸੂਖ ਹੋਈ ॥

ਜੋ ਯਹ ਪਾਠ ਪਢੇ ਹਨੁਮਾਨ ਚਾਲੀਸਾ ਹੋਯ ਸਿਧਿ ਸਾਖੀ ਗੌਰੀਸਾ ।
ਤੁਲਸੀਦਾਸ ਸਦਾ ਹਰਿ ਚੇਰਾ ਕੀਜੈ ਨਾਥ ਦਯ ਮੰਹ ਡੇਰਾ ॥

ਦੋਹਾ॥ ਪਵਨ ਤਨਯ ਸੰਕਟ ਹਰਨ ਮੰਗਲ ਮੂਰਤਿ ਰੂਪ |
 ਰਾਮ ਲਖਨ ਸੀਤਾ ਸਹਿਤ ਹੁਦਯ ਬਸਹੁ ਸੁਰ ਭੁਪ ||

Hanuman Chalisa - Hanuman Chalisa Lyrics in Tamil

। தோஹா – 1 ।।

ஶ்ரீ குரு சரண ஸரோஜ ரஜ னிஜமன முகுர ஸுதாரி |
வரணௌ ரகுவர விமலயஶ ஜோ தாயக பலசாரி ||
புத்திஹீன தனுஜானிகை ஸுமிரௌ பவன குமார |
பல புத்தி வித்யா தேஹு மோஹி ஹரஹு கலேஶ விகார்

ஜய ஹனுமான ஜ்ஞான குண ஸாகர |
ஜய கபீஶ திஹு லோக உஜாகர || 1 ||

ராமதூத அதுலித பலதாமா |
அம்ஜனி புத்ர பவனஸுத னாமா || 2 ||

மஹாவீர விக்ரம பஜரங்கீ |
குமதி னிவார ஸுமதி கே ஸங்கீ ||3 ||

கம்சன வரண விராஜ ஸுவேஶா |
கானன கும்டல கும்சித கேஶா || 4 ||

ஹாதவஜ்ர ஔ த்வஜா விராஜை |
காம்தே மூம்ஜ ஜனேவூ ஸாஜை || 5||

ஶம்கர ஸுவன கேஸரீ னன்தன |
தேஜ ப்ரதாப மஹாஜக வன்தன || 6 ||

வித்யாவான குணீ அதி சாதுர |
ராம காஜ கரிவே கோ ஆதுர || 7 ||

ப்ரபு சரித்ர ஸுனிவே கோ ரஸியா |
ராமலகன ஸீதா மன பஸியா || 8||

ஸூக்ஷ்ம ரூபதரி ஸியஹி திகாவா |
விகட ரூபதரி லம்க ஜராவா || 9 ||

பீம ரூபதரி அஸுர ஸம்ஹாரே |
ராமசம்த்ர கே காஜ ஸம்வாரே || 10 ||

லாய ஸம்ஜீவன லகன ஜியாயே |
ஶ்ரீ ரகுவீர ஹரஷி உரலாயே || 11 ||

ரகுபதி கீன்ஹீ பஹுத படாயீ |
தும மம ப்ரிய பரதஹி ஸம பாயீ || 12 ||

ஸஹஸ வதன தும்ஹரோ யஶகாவை |
அஸ கஹி ஶ்ரீபதி கண்ட லகாவை || 13 ||

ஸனகாதிக ப்ரஹ்மாதி முனீஶா |
னாரத ஶாரத ஸஹித அஹீஶா || 14 ||

யம குபேர திகபால ஜஹாம் தே |
கவி கோவித கஹி ஸகே கஹாம் தே || 15 ||

தும உபகார ஸுக்ரீவஹி கீன்ஹா |
ராம மிலாய ராஜபத தீன்ஹா || 16 ||

தும்ஹரோ மன்த்ர விபீஷண மானா |
லம்கேஶ்வர பயே ஸப ஜக ஜானா || 17 ||

யுக ஸஹஸ்ர யோஜன பர பானூ |
லீல்யோ தாஹி மதுர பல ஜானூ || 18 ||

ப்ரபு முத்ரிகா மேலி முக மாஹீ |
ஜலதி லாம்கி கயே அசரஜ னாஹீ || 19 ||

துர்கம காஜ ஜகத கே ஜேதே |
ஸுகம அனுக்ரஹ தும்ஹரே தேதே || 20 ||

ராம துஆரே தும ரகவாரே |
ஹோத ன ஆஜ்ஞா பினு பைஸாரே || 21 ||

ஸப ஸுக லஹை தும்ஹாரீ ஶரணா |
தும ரக்ஷக காஹூ கோ டர னா || 22 ||

ஆபன தேஜ தும்ஹாரோ ஆபை |
தீனோம் லோக ஹாம்க தே காம்பை || 23 ||

பூத பிஶாச னிகட னஹி ஆவை |
மஹவீர ஜப னாம ஸுனாவை || 24 ||

னாஸை ரோக ஹரை ஸப பீரா |
ஜபத னிரம்தர ஹனுமத வீரா || 25 ||

ஸம்கட ஸேம் ஹனுமான சுடாவை |
மன க்ரம வசன த்யான ஜோ லாவை || 26 ||

ஸப பர ராம தபஸ்வீ ராஜா |
தினகே காஜ ஸகல தும ஸாஜா || 27 ||

ஔர மனோரத ஜோ கோயி லாவை |
தாஸு அமித ஜீவன பல பாவை || 28 ||

சாரோ யுக பரிதாப தும்ஹாரா |
ஹை பரஸித்த ஜகத உஜியாரா || 29 ||

ஸாது ஸன்த கே தும ரகவாரே |
அஸுர னிகன்தன ராம துலாரே || 30 ||

அஷ்டஸித்தி னவ னிதி கே தாதா |
அஸ வர தீன்ஹ ஜானகீ மாதா || 31 ||

ராம ரஸாயன தும்ஹாரே பாஸா |
ஸாத ரஹோ ரகுபதி கே தாஸா || 32 ||

தும்ஹரே பஜன ராமகோ பாவை |
ஜன்ம ஜன்ம கே துக பிஸராவை || 33 ||

அம்த கால ரகுவர புரஜாயீ |
ஜஹாம் ஜன்ம ஹரிபக்த கஹாயீ || 34 ||

ஔர தேவதா சித்த ன தரயீ |
ஹனுமத ஸேயி ஸர்வ ஸுக கரயீ || 35 ||

ஸம்கட கடை மிடை ஸப பீரா |
ஜோ ஸுமிரை ஹனுமத பல வீரா || 36 ||

ஜை ஜை ஜை ஹனுமான கோஸாயீ |
க்றுபா கரோ குருதேவ கீ னாயீ || 37 ||

ஜோ ஶத வார பாட கர கோயீ |
சூடஹி பன்தி மஹா ஸுக ஹோயீ || 38 ||

ஜோ யஹ படை ஹனுமான சாலீஸா |
ஹோய ஸித்தி ஸாகீ கௌரீஶா || 39 ||

துலஸீதாஸ ஸதா ஹரி சேரா |
கீஜை னாத ஹ்றுதய மஹ டேரா || 40 ||

।। தோஹா ।।

பவன தனய ஸங்கட ஹரண – மங்கள மூரதி ரூப் |
ராம லகன ஸீதா ஸஹித – ஹ்றுதய பஸஹு ஸுரபூப் ||
ஸியாவர ராமசன்த்ரகீ ஜய |
பவனஸுத ஹனுமானகீ ஜய |

போலோ பாயீ ஸப ஸன்தனகீ ஜய |


Video of Hanuman Chalisa




Post a comment

0 Comments